Thursday, 23 June 2011

Memory Silam

assalammualaikum pada semua, dan salam sejahtera...
nie my first time aku tulis kat blog aku sendiri....aku x tahu nk tulis ape... hehehe...   
tapi aku dapat idea nk tulis sesuatu sebelum ke kelas hari nie....

Macam biase la, aku sebagai  studen  kene la bagun pagi-pagi buta yang amat sejuk nie untuk gie klas. Solat suboh aku x lpe jgak nk tunaikan walaupun masenyer sudah x mengizinkan…hehehe     lepas solat subuh aku pun bersiap tuk gie kelas. Selepas da smart2,aku gie klas ngan mmber aku. kteorg pun pegi mendapatkan moto, ketika itulah aku terlihat gelagat si gadis kecil bersama ayahnyer yang penyayang. Aku melihat si ayah mengangkat anaknya dengan penuh kasih sayang ke dalam raga moto, mungkin ingin menghantar si kecil itu ke sekolah tadika. Si kecil yang comot dengan bedak yang disapu ibunyer menambahkan lagi kecomelan sikecil tu….tiba-tiba aku teringgat kisah silam aku ketika kecik dulu….(huhuhu, bestnyer mase kecik dulu) aku pon penah duduk kat raga moto sebelum pergi kesekolah. Aku x duduk belakang sebab time 2 abg aku pon still sekolah ngan aku. Kteorang naik moto, so aku terpakselah mengalah kene duduk kat raga moto 2…. ….best tau duduk dpan, so bila pandang belakang je aku mesti nampak  wajah ayah ku yang ceria tu…. aku teringat lagi wajah ayah ku ketika dier menunggang moto…best sangat tgok muke dier…..walaupun dalam keadaan penat baru blik kerje pagi tadi sbb bru abiz shiff malam dier sangup anta kteorg gie skolah. Keletihan pada wajahnyer disembunyikan dengan senyuman yang manis. All I want to say thanks dad because you always there with me…hehehe masih sempat lagi kot nk ucap father’s day…
selamat hari bapa ayah…. :)

Welcome

Hello there....