Friday, 2 March 2012

LOMO ???

Ramai telah mengemari analog camera atau lebih dikenali sebagai lomo dan ianya telah jadikan lomo ini sebagai medium hobi diorang.  Camera-camere jenis nie famous zaman 30-90an jer. Tapi ianya dah kembali famous balik sebab gambar-gambar yang di tangkap mengunakan filem nie agak unik dan sukar untuk camera digital lakukan, kecuali gambar 2 dah di edit. Lomo nie sebenarnya tidak menggunakn sistem digital untuk berfungsi, sistem yang digunakan adalah sistem analog bergantung kepada jenis camera. Kebanyakkan penguna camera jenis ini  tidak mempunyai beteri. Diorang hanya perlu load filem, n tagkap gambar. kalau nk roll filem just gune cara manual sahaja.

kalau korang nk tgok sedikit sebanyak hasil gambar dari camera lomo nie korang boleh bakak link bawah nie

kat laman web nie korang boleh tengok, ramai giler yang minat pasal camera lomo nie.
Bukan kat Malaysia jer, malah hampir seluruh dunia yang minat bende nie.
gambar-gambar dar camera nie pon not bad la. Malah lagi cool kot dari camera Digital.

nie nk habaq mai sikit camera-camera lomo nie.

style.

Unik

X pakai battery


LC-A

siap ade flash lagi

Bende nie yang penting skali
nie ade satu mmber aku yang layan mende-mende nie. Skang mmber aku nie dah pro skit sebab banyak gambar dier dah jadi top view kat lomography.
klau nk tanyer ape2 pasal lomo korang boleh pergi kat fb diernh link 
nie antara gambar dier yang jadi top view




amacam cun x...so ape tunggu lagi beli lah satu camera lomo....kehkehkeh.....